OPĆE INFORMACIJE

Dnevna misa i klanjanje Župe Toronto u izvanrednim vremenima

Čovjek se ponekad nađe u nepredviđenim i izvanrednim situacijama života. Ovih se dana čitavo čovječanstvo našlo u takvoj situaciji, zbog prijetnje virusa što odnosi mnoge ljudske živote, te je potpuno razumljivo da i mi vjernici katolici prolazimo kroz teške i izvanredne trenutke našega života. Iako su crkve i uredi naše Torontske nadbiskupije zatvoreni, ipak možete doći do svojega svećenika putem župnog telefona (416-536-3669) ili E-maila (zupnik@torontozupa.com), te će potrebni dokumenti biti pripremljeni, a pozivi i poruke odgovoreni.

Sakramenti Prve pričesti i Krizme su odgođeni do daljnjega, a sakrament Ispovijedi ovoga Uskrsa zamijenit ćemo iskrenim kajanjem i priznavanjem svojih grijeha Bogu, čiju smo ljubav povrijedili. Nakon što prestane ovo izvanredno stanje životne opasnosti i nastupi redovito slavlje svetih Misa, otići ćemo na redovitu Ispovijed, te u nju uključiti i sve one grijehe za koje smo se samo pokajali, a nismo imali prilike izreći ih u ispovijedi.

Do trenutka kada ponovno započnemo redovito prisustvovati i sudjelovati na svetim Misama, poslužit ćemo se modernom tehnikom, te gledati i slušati misu preko televizora, radija ili Interneta.

Zato smo i mi odlučili staviti svakodnevnu Misu na Internet, te je možete pratiti na YouTube channel Dnevna misa Zupe Toronto: https://www.youtube.com/channel/UCqRXldnlAEe-XzRKcKcsVCA

Bog nije daleko od nijednog čovjeka, a kada se osjećamo sami i napušteni, tada nam je Bog još i bliže, jer upravo za takve On je poslao svoga Sina Isusa na ovaj svijet. Zato uzdignimo glave i pouzdajmo se u nebeskoga Oca, naoružajmo se strpljivošću u protivštinama i poteškoćama života, i zaodjenimo svakodnevnim molitvama. Tada će ovo vrijeme odvojenosti i izolacije postati svima nama blagoslov.

 

 

Osobna molitva

Osobna molitva: “Gospodine Isuse Kriste”

„Gospodine Isuse Kriste!
Dajem Ti svoje ruke da Ti radiš njima!
Dajem Ti svoje noge da Ti hodaš njima!
Dajem Ti svoje oči da Ti gledaš njima!
Dajem Ti svoj jezik da Ti govoriš njime!
Dajem Ti svoje misli da Ti misliš njima!
Dajem Ti svoj duh da Ti u meni moliš!
Prije svega, dajem Ti svoje srce
tako da ti u meni možeš ljubiti svoga Oca
i cijelo čovječanstvo.
Predajem Ti se potpuno,
tako da u meni možeš rasti,
tako da u meni možeš živjeti, raditi i moliti.
Amen“

Adresa i kontakt

7 Croatia Street
Toronto, ON
M6H 1K8
Canada
Tel.: +1 (416) 536-3669
Fax: +1 (416) 536-6066

Upravitelj župe: Vlč. Mladen Horvat, Dr. theol.
svećenik Varaždinske biskupije
E-mail: zupnik@torontozupa.com
Tajništvo/Ured:
E-mail: office@torontozupa.com


map

 

Uredovno vrijeme

Mon      Closed
Tue        4:00 pm – 7:30 pm
Wed       4:00 pm – 7:30 pm
Thu        4:00 pm – 7:30 pm
Fri          4:00 pm – 7:30 pm
Sat         5:00 pm – 7:30 pm
Sun         9:00 am – 1:00 pm

Svete mise na hrvatskom jeziku

Subotom u 6:00 pm
Nedjeljom u 9:30 am i 11:00 am
Radnim danom: 6:30 pm

Klanjanje

Radnim danom i subotom: 7:00 – 8:00 pm
Petkom: 6:00 – 6:30 pm

Vjeronauk za odrasle

Petkom: 7:00-8:00 pm

Sakramenti

Krštenja – subotom ili nedjeljom. Roditelji koji pripadaju Župi Naše Gospe Kraljice Hrvata i žele krstiti svoje dijete, imaju prilike doći svakog prvog utorka u mjesecu na pripravu za krštenje u 7:00 PM. Dovoljno je ostaviti svoje podatke u uredu i prijaviti se, te pribaviti potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na kumove, a koja će se predočiti svećeniku prvog utorka u mjesecu. Roditelji i kumovi susrest će se sa svećenikom prvog utorka u onom mjesecu, u kojem žele krstiti svoje dijete, nakon što su se već prethodno prijavili u župnom uredu na telefon (416)-536-3669, ili nakon što su poslali ispunjeni FORMULAR-PRIJAVE-ZA-KRSTENJE na office@torontozupa.com.

Vjenčanja – subotom. Prema odredbi biskupa zaručnici se trebaju javiti svećeniku u svojoj župi s dokumentima (ako nisu kršteni u toj župi: krsni list u kojem je vidljivo slobodno stanje te podatak o sv. Potvrdi) godinu dana prije namjeravanog vjenčanja. Trebaju proći zaručnički tečaj (marriage preparation course) u organizaciji hrvatskih župa ili drugdje. Ako je netko ranije sklopio crkvenu ili samo civilnu ženidbu, ne može se odrediti datum vjenčanja bez odobrenja mjesnog biskupa.

Bolesnike po bolnicama ili stanovima posjećujemo u svako doba. Zovite nas na vrijeme dok još mogu komunicirati.

Ispovijed nedjeljom i preko tjedna pola sata prije mise.

Razgovor sa svećenikom moguć je uz prethodni dogovor.